Шокуюче одкровення Голови Департаменту земельних ресурсів О. Поліщука

Голова департаменту земельних ресурсів КМДА Олексій Поліщук звинуватив вище керівництво у тиску, спрямованому на порушення ним низки норм діючого законодавства у спробі узаконити самовільне будівництво.

Мова йде про намагання Поліщука, як голови департаменту, легалізувати будівництво ЖК “Лісова казка” і “ЖК” Лісова казка-2 “в Биковнянському лісі на трьох земельних ділянках площею 1,36 га, 0,94 га та 2,123 га, які мають зовсім інше цільове призначення. Замість зведення центру дозвілля та промислової бази, як зазначено договорами оренди, в лісі одна за одною з’являються багатоповерхівки.

земельні ресурси поліщук

Слід зазначити, що посадові особи КМДА, виявляється, ще в 2016 році видали фірмам містобудівні умови і обмеження для будівництва житлових будинків, але лише зараз вирішили змінити цільове призначення ділянок.

Тобто, наразі без єдиного дозвільного документа будуються будинки і продаються квартири.

Слід зауважити, що рік тому за фактом будівництва ЖК Лісова казка, а саме за ознаками злочинів, передбачених ч. 2 ст. 364 (Зловживання службовим становищем), ч. 2 ст. 366 (Службове підроблення), і ч. 3 ст. 197-1 КК України (самовільне зайняття земельної ділянки та самовільне будівництво) Генеральна прокуратура відкрила кримінальне провадження під № 42017000000001217.

В своєму коментарі голова Київзему Поліщук повідомив, що він не є самостійним у прийнятті рішень та нерідко опиняється під впливом певних обставин або ж змушений виконувати вказівки «зверху», зокрема очільника міста та наближених до нього осіб.

Одним із таких примусів Олексій Поліщук назвав і підготовку та лобіювання Департаментом проекту рішення щодо узаконення приміщення площею понад 1000 кв. м, яке було побудовано на землі КП «Київпастранс» біля ст. метро «Дарниця» в Дніпровському районі столиці.

Зазначимо, що станом на тепер в будівлі знаходиться ряд магазинів, один з яких «Рошен», а саме приміщення перебуває у спільній власності депутата Верховної Ради VII скликання від «Партії регіонів» Шаблатовича та його помічника Сліпця.

До речі, це непоодинокий випадок, коли Департамент земельних ресурсів і особисто Поліщук сприяє інтересам «януковичів».
У 2015 році Олексій Поліщук потрапив в центр скандалу, підписавши клопотання про передачу в оренду на 25 років 10 соток землі Артуру Ростом’яну, який, нібито, купив будинок у сина-втікача екс-Президента Віктора Януковича на Оболонській набережній.

За словами самого Поліщука, «мільйони завжди сильніші за Закон». Як приклад, він навів проштовхування через комісію міської ради проекту рішення щодо передачі в довгострокову оренду мільйонеру зі списку «Forbes Україна» Володимиру Крупчаку 8 соток землі на березі озера біля річки Козинка в Голосіївському районі Києва.

«Сусідні земельні ділянки на підставі цивільно-правових угод вже належать Крупчаку. Тож, хоча ці 8 соток території відноситься до земель лісів і лісопарків, а рішення про їхню передачу є неправомірним, ми відшукуємо різноманітьні шляхи це реалізувати» – додав Поліщук.

Також, директор Департаменту визнав, що останнім часом, усвідомлюючи неминучість наслідків протиправної діяльності, він особисто шукає підтримки серед депутатів Київської міської Ради, аби ці замовні проекти рішень не були підтримані
Що це – щире каяття або спроба уникнути відповідальності, переклавши провину на інших, до поки не зрозуміло?! Але в будь якому випадку такі одкровення Олексія Поліщука є суспільно-важливими та можуть стати вагомою підставою для втручання Національного Антикорупційного Бюро в діяльність всього апарату Київської міської державної адміністрації.
Про інші цікаві подробиці роботи Департаменту земельних ресурсів та зухвалі схеми розкрадання столичної землі, про те що і хто спонукає голову Київзему порушувати Закон і які привілеї та пільги отримує останній за виконання замовлень читайте у наступному матеріалі….